De zwangere man -11-

Met blijdschap geven wij kennis….

Volgens mij de meest gebruikte eerste zin op een geboortekaartje. Nu doe ik niet aan geboortekaartjes maar het heugelijke feit is daar. De uitdaging om een boek te schrijven is tastbaar geworden. Mijn boek is gedrukt en ligt in de verkoop.

Voorbij is de tijd van ‘hoe nu verder met het verhaal’. Geen zorgen meer over tijdlijnen die wel of niet kloppen. Geen bedachte personen meer die toch anders zijn of doen, locaties die er niet uitzien zoals beschreven of straatnamen die niet bestaan. Veel collega-schrijvers zullen zich herkennen in het gegeven dat het uiteindelijke verhaal niet dat is wat het vooraf had moeten zijn. De tekst is regelmatig met mij op de loop gegaan. Ik heb een aantal hoofdstukken weg moeten doen omdat het verhaal zich anders ontwikkelde. Zonde van het werk maar zo gaat het blijkbaar. Het is niet voor niets dat het schrijven zo veel tijd en inspanning kostte. Slapeloze nachten heb ik niet gehad. Wel vaak erg korte.

Nu is het wachten op reacties. De opmerkingen van mijn proeflezers waren veelbelovend en dat geeft hoop. Hoewel het schrijven in eerste instantie een uitdaging voor mijzelf was, ben ik natuurlijk wel nieuwsgierig hoe anderen het boek vinden. Ik weet niet meer wie het gezegd heeft maar de zin ‘een schrijver wil gelezen worden’ is natuurlijk waar. Ik ben benieuwd of mensen zich in de personages herkennen en of lezers in Zaandam en Meppel iets lezen met een ‘hé, dat ken ik’. Voor die lezers zullen er straatnamen of omschrijvingen herkenbaar zijn.

In mijn beleving zou het minstens een maand duren voor alles drukklaar zou zijn maar uiteindelijk is het in anderhalve week gelukt. Veel sneller dan ik dacht. Het binnenwerk, de tekst, was, mede dankzij het werk van mijn proeflezers en deskundigen, geen groot probleem. De cover was een ander verhaal. Gelukkig hebben ze bij de drukker genoeg deskundigheid in huis om ook dat goed en snel te organiseren. Het resultaat mag er zijn en ik ben dan ook apetrots op het resultaat. Petje af voor Pumbo.

Nu willen jullie natuurlijk allemaal dit boek kopen om met eigen ogen te lezen wat voor moois er ontstaan is. Ik ga niet over jullie handel of wandel maar heb wel een verzoek: De reguliere boekwinkels hebben het zwaar. Zouden jullie daarom het boek willen bestellen bij de boekhandel in de buurt? Op deze manier dragen jij en ik een klein steentje bij aan hun instandhouding en het scheelt jullie in de verzendkosten. Voor de goede orde: deze manier van aankoop levert mij niet het beste resultaat op. Wil je het toch on-line bestellen doe het dan via bijgaande link. Bij boldotcom kan ook maar daar zijn het niet alleen de auteurs die uitgeknepen worden. Als e-book is het nog niet verkrijgbaar. Eerst maar eens zien hoe de verkoop van het gedrukte exemplaar loopt.

https://www.boekenbestellen.nl/boek/wraak-kent-geen-winnaars

Het boek is vandaag aangemeld bij het CB. Het kan dus een paar dagen duren voor de boekwinkels het voor je kunnen bestellen. Dat kan geen probleem zijn. Jullie hebben al zo lang moeten wachten dat deze paar dagen er ook wel bij kunnen.

En nu? Is dit het einde van de zwangere man? Uh… ja. Voorlopig wel. Over een tweede boek zijn wij het nog niet eens maar mocht er een nieuwe zwangerschap ontstaan dan hoor je dat als eerste. Nu is er nog alle tijd en aandacht nodig voor deze boreling.

© peter gortworst / sept. 2021

Dit bericht werd geplaatst in De zwangere man en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op De zwangere man -11-

  1. Knap gedaan! En het was mooi om je reis te volgen in deze blogs.

    Geliked door 1 persoon

  2. Hoi Peter,
    G E F E L I C I T E E R D met de uiteindelijke totstandkoming van je boek!
    Een speciaal gevoel moet dat geven. Een met liefde gedragen ‘last’ kan je nu laten gaan.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s