Welkom.

mailsl

L.S.

Eind juli 2015 in het diepe gesprongen: een eigen blog. Een schrijver wil per slot van rekening gelezen worden. Voor een redelijke digibeet als ondergetekende bleek de stap iets groter maar de digitale hindernis is genomen. De verhaaltjes gaan, naar mijn bescheiden mening, mij beter af maar uiteindelijk is het aan u om dat te bepalen. Eerst even een nadere kennismaking:

Ik ben een amateur-auteur die met veel plezier voornamelijk korte verhalen schrijft. Deze verhaaltjes gaan meestal over mensen. Wij zijn nu eenmaal een onuitputtelijke bron van onderwerpen die meer dan genoeg stof tot schrijven geeft en net zo veel stof tot nadenken.

Er bestaat geen ‘gewoon’ mens. Ieder mens heeft een verhaal. Is het niet het grote verhaal van het leven dan zijn het wel de kleine of grote gebeurtenissen die bepalend waren voor gemaakte keuzes, ingenomen stellingen of overtuigingen. Dit in woorden vangen is elke keer een uitdaging maar net zo makkelijk geeft een enkele, terloops opgevangen zin, een flard van een gesprek, het simpel waarnemen van gedrag of het uitbundig gebruik van de dikke duim meer dan genoeg inspiratie voor een nieuw verhaaltje. 

Humor is belangrijk en dit vind u dan ook met regelmaat terug. Zonder de pretentie te hebben er daadwerkelijk in te slagen, probeer ik mijn lezers vaak met mij mee te laten denken of zelf aan het denken te zetten. Soms probeer ik dat te bereiken door het verhaal zelf en soms door een enkele zin. Met regelmaat ventileer ik mijn eigen vragen, levensvreugde, (on)zekerheden of (on)genoegen in het verhaaltje.

Ik besteed veel aandacht aan het taalgebruik en ben niet snel tevreden met de geschreven tekst. Zinnen moeten lopen, dat wat ik duidelijk wil maken moet ook duidelijk zijn: woorden luisteren nauw. Toch kan het gebeuren dat er fouten in mijn verhaaltjes of artikelen staan. Niets menselijks is mij vreemd. Bij deze mijn verontschuldigingen en ik zou het op prijs stellen als u mij opmerkzaam maakt op grove of storende fouten.

Behalve de verhaaltjes en artikelen op deze site zijn er de afgelopen jaren verschillende verhalen gepubliceerd in diverse verhalenbundels. Mijn eerste boek, een verhalenbundel met de titel ‘Vandaag en anders morgen’, kwam in juni 2013 uit maar is per 1.11.14 niet meer verkrijgbaar door beëindiging van het contract bij de uitgever.

In september 2021 heeft mijn boek ‘Wraak kent geen winnaars’ het levenslicht gezien. Het schrijven en uitgeven daarvan was voor een korte-verhalen-schrijver een spannend proces. Gelukkig is het, afgaande op alle positieve reacties, een goed en spannend boek geworden. Aan de verwachting van enkele lezers om een volgend boek te schrijven wordt naar alle waarschijnlijkheid, voldaan. Wilt u dit boek aan uzelf of anderen cadeau geven, bestel het dan bij uw plaatselijke boekhandel. Mocht dat niet lukken dan is het ook te bestellen via:

http://www.boekenbestellen.nl/boek/wraak-kent-geen-winnaars

Tot slot: het delen van de verhaaltjes is geen probleem mits mijn naam genoemd wordt. Reacties, in welke vorm dan ook, zijn altijd welkom. Positieve ervaar ik als een aai over mijn bol en van de negatieve kan je alleen maar leren. Aarzel dus niet. 

Veel leesplezier.

                                                                                                                                  Peter Gortworst

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in startpagina. Bookmark de permalink .

6 reacties op Welkom.

 1. mark doornaert zegt:

  Succes met je site, maar verontschuldig je niet, we maken allemaal fouten. Je inleiding is uitnodigend over verder te lezen en dat zal ik bij gelegengheid zeker ook doen. Met vriendelijke groet Mark Doornaert

  Like

 2. Astrid zegt:

  Mooi!!

  Like

 3. Paul zegt:

  Ik heb gefascineerd je verhaal ‘Roos’ gelezen. Dit steekt met kop en schouders boven alle schrijfsels uit die ik van diverse schrijvers in spé voorbij zie komen; als het al in foutloos Nederlands is geschreven, heeft het inhoudelijk meestal niets om het lijf. Vaak haak ik halverwege (of eerder) al af.
  ‘Roos’ raakt mij omdat kanker in mijn leven regelmatig om de hoek komt kijken (al is het nog niet bij mezelf), maar ook vanwege het bovenaardse tintje. Dit is namelijk mijn favoriete genre, dat als rode draad door mijn debuutbundel zal gaan lopen.
  Ga zo door, Peter. Ik volg je met interesse.

  Geliked door 1 persoon

 4. beaunino zegt:

  Hallo Peter,

  Ik kom hier even buurten via Mark.
  Wat een heerlijke verhalen schrijf je.
  Ik lees dat je uit de Zaanstreek komt? Ik ben ook een Zaankanter. Geboren en getogen in Wormerveer, en sinds tien jaar woonachtig in Krommenie.

  Zelf blog ik ook, doorgaans schrijf ik persoonlijke blogs, maar incidenteel schrijf ik ook fictie. De spelling is nog wel even een dingetje hoor.

  Vriendelijke groet, Narda

  Geliked door 1 persoon

  • Dag Narda,

   Welkom en dank voor je compliment. Ik ben al sinds 1980 uit de Zaanstreek weg. Kort geleden twee dagen op de fiets daar weer rond gereden en met enige ontzetting alle veranderingen gezien, de geur van cacao weer gesnoven en bij tijden angstig omhoog gekeken naar weer een vliegtuig.
   Spelling is inderdaad een dingetje. Woordenboeken en gezond verstand helpen wel maar soms slipt er toch een foutje door. Gelukkig zijn er attente lezers die je daar dan op wijzen.
   Heb al het e.e.a. van je gelezen en ga binnenkort, als ik wat meer tijd heb, daarmee verder.

   Groet,

   Peter

   Geliked door 1 persoon

 5. mariejosevaessen zegt:

  Tja, spelling, een foutje is snel gemaakt en ontsnapt vaak aan de aandacht. Dat gebeurt iedereen, daarom werken er bij uitgeverijen redacteurs die elk boek tig keer spellen en corrigeren alvorens het naar de drukker gaat.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s