O.M.G!!!

 

O, ik weet best dat het niet handig is om laat in de avond nog even een vakantie te boeken maar hoe moeilijk kan het zijn? Het is per slot van rekening niet de eerste keer. De goedkeuring voor het opnemen van de vrije dagen was binnen en ik had al afgezien van mijn plan richting het oosten te gaan. Kiev, Odessa of St Petersburg moesten maar even wachten. De site van Buitenlandse Zaken geeft aan dat een bezoek aldaar met de nodige voorzichtigheid gedaan dient te worden en omdat ik geen zin had een week lang voorzichtig te doen, heb ik mijn blik gericht op het zuiden.

Zon wil ik, heel veel zon dus bekijk ik via Google welke mogelijkheden er zijn. Palma? Ziet er prima uit. Gran Canaria, Lanzarote, helemaal goed. De prijzen van appartementen en hotels vallen mee en de vraag is nu wie er goedkoop èn vanuit Nederland èn op een beetje normale tijd die kant op vliegt.

Ryanair! Kijk aan! Vanuit Eindhoven naar Palma voor een prijs die alleszins acceptabel is. Ik boek de vlucht, reserveer een stoel en ontvang de bevestiging. Dat is mooi snel en o, wat handig, ik kan gelijk inchecken. Klaar. Nu het hotel nog.

Aanbiedingen van de verschillende organisaties die bemiddelen in hotelkamers, zijn er genoeg en uiteindelijk vind ik wat ik zoek. Een appartement in een klein plaatsje met een zeer aantrekkelijk aanbod. Natuurlijk weet ik best dat die rode lettertjes met de waarschuwing dat er nog één kamer beschikbaar is, voor zoete koek moeten worden geslikt maar onwillekeurig heeft het wel invloed op je. Dat dit een niet-annuleerbaar aanbod is zal mij (gort)worst zijn. Ik ga toch en heb niet voor niets een doorlopende reiserücktrittsversiecherung. Hier wil ik heen, ik boek en ontvang via mail per omgaande de bevestiging. Ook weer klaar! Laat de vakantie maar beginnen.

Ik lees de ontvangstbevestiging van de verhuurder nog even door en hoe attent: als hij weet hoe laat ik op Tenerife Zuid aankom, kan hij mij ophalen. Hè? Tenerife Zuid?? Palma toch?? Hè!? O.M.G!!!! Hier gaat iets niet goed!

De hoeveelheid adrenaline is vermeerderd tot de zesde macht en begint zich met verhoogde spoed door mijn goddelijke lijf te jagen, letters zijn gaan wiebelen en het dingetje van de muis op het scherm maakt kleine bewegingen die corresponderen met mijn verhoogde hartslag. Wat en waar is het fout gegaan? Waar vlieg ik heen en waar verblijf ik?

Het duurt even maar dan ontdek ik de fout. Ik vlieg naar Palma de Mallorca en heb een appartement gehuurd in Palma Mar op Tenerife. Twee uur vliegen of heel lang zwemmen verder. Dat krijg je als je denk het ‘even’ te regelen, veel pagina’s bezoekt die je open laat staan en je eigenlijk naar bed had gemoeten. Ik ontdek nu dat er kweetniethoeveel Palma’s zijn. Goede raad is duur. Ik zal één van de twee moeten annuleren en na ampel beraad met mijzelf laat ik de vlucht vallen. Dat is de goedkoopste van de twee. Maar vliegt er wel iets naar Tenerife? Ja, gelukkig, Ryanair vliegt vanaf Düsseldorf Weeze naar dat eiland. Probleem is dat ze op woensdag vliegen en ik heb geboekt van maandag tot maandag. Dat hoeft geen probleem te zijn als ik mijn boeking om kan zetten naar woensdag op woensdag. Met de nodige schroom bel ik de verhuurder. Ja, sorry, ik weet dat het laat is maar ik heb net geboekt en een fout gemaakt. Kan het omgezet worden? Ik moet het maar mailen dan kan hij de andere morgen kijken.

En nu? Moet ik nu de vlucht daarheen al boeken? En weer zijn daar die kleine rode lettertjes die mij blijmoedig waarschuwen dat er nog maar 5 plaatsen over zijn. Ik kan het risico niet nemen. Ik boek de vlucht en wordt om 04.15 op het vliegveld verwacht. Dat betekend dat ik om 02.00 uur moet gaan rijden!
Dat wordt een korte nacht en ook deze nacht slaap ik slecht. Adrenaline is niet echt een slaapmiddel.

De volgende morgen is er een mailtje van de verhuurorganisatie. Omboeken naar woensdag op woensdag is geen probleem en gaat zelfs zonder extra kosten. Fijn! Nu alleen nog die andere vlucht proberen te annuleren.

‘Nee mijnheer, dat gaat niet. Leest u de voorwaarden er maar op na en bovendien, u heeft al ingecheckt.’
‘Ja, maar nu heeft u een lege stoel!?’
‘Die is toch al betaald? Dag mijnheer!’
Die Reiserücktrittsversiecherung keert overigens bij gebleken stommiteit ook niet uit.

Hier vlakbij is een kruising met stoplichten. Het is daar ’s avonds stil, er staan geen camera’s en hier is sowieso weinig politie. Als ik daar voorzichtig door rood rijd, heb ik de vlucht naar Palma de Mallorca weer verdiend.

 

Afgelopen vrijdag open ik mijn mail. Bericht van de verhuurder. Of ik nog kom.
‘Ja, ik kom. Arriveer woensdag de zoveelste, blijf 1 week en nee, ik hoef niet opgehaald te worden.’
‘Dan is er een probleem. Er is gereserveerd tot en met maandag. Maar ik heb nog wel een ander appartement waar u tot en met woensdag kan blijven.’
‘Pffff. Doe dat dan maar en hoezo is er gereserveerd tot maandag? Ik heb een mail van de verhuurorganisatie dat de boeking is omgezet van maandag op woensdag’
Die avond geen antwoord meer.

Zaterdagmorgen vroeg. Een WhatsApp van de verhuurder. Of ik even €100 kan overmaken voor de annulering van het eerste appartement.
Ik schrijf een mail naar de verhuurorganisatie en laat de verhuurder weten dat ik niets betaal voor ik duidelijkheid heb. Wat is hier aan de hand? Kan dit zo maar?
Twee uur later bericht van de verhuurder. Hij constateert dat ik blijkbaar geen interesse meer heb en bovendien heeft hij niets meer beschikbaar.
Wat!!??
Weer een mail naar de verhuurorganisatie. Dit keer vol met zorgen, verontwaardiging, vraagtekens en de pertinente weigering om ook maar iets te betalen aan een annulering waar ik niets aan kan doen.
Maandag een mail terug met sorry, sorry, sorry. Nee, ik hoef niets te betalen en ze zouden het prijs stellen als ik in de toekomst toch via hen iets zou boeken.
Dat heb ik maandagavond gedaan. Een ander hotel in een mooie omgeving, uitzicht op zee en nog goedkoper ook.

Goh, ik ben zo langzamerhand wel aan vakantie toe……

 

©peter gortworst / sept 2017
foto: http://www.europcar.com

  

 

 

 

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in van alles... en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op O.M.G!!!

 1. Wilma Phillipson zegt:

  Hilarisch en ik moest dan ook wel lachen toen ik je verhaal las. Maar ja, jij zit er maar mooi mee.

  Geliked door 1 persoon

 2. Nou dat avontuur heb je weer in een prachtig stukje gevangen. Haha! Heb je wel een leuke vakantie gehad of mogen we nog meer leesvoer verwachten van deze week?

  Geliked door 1 persoon

 3. Rob Alberts zegt:

  Ik kijk uit naar mijn volgende vakantie …

  Vrolijke groet,

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s