Geacht college,

 

Aan de Burgemeester en Wethouders,

 

Geacht college,

Wij, de bewoners van de Koninginnelaan, hebben, naar aanleiding van de brief die de bewoners van de Koningsstraat in Beuningen aan hun college stuurden, ook een verzoek.

Zoals u weet is onze laan een mooie laan. Het is alleen een beetje onoverzichtelijk door al die verschillende verkeersdeelnemers. Gelukkig is er geen AZC in de planning opgenomen dus bezwaar maken tegen het gebruik van het voetpad door die asielzoekers is niet nodig. Wij kunnen echter wel andere bezwaren noemen en suggesties geven voor een ordelijk gebruik van onze prachtige laan.

 

Ten eerste zouden wij graag zien dat het voetpad langs de achterkant van onze woningen uitsluitend gebruikt gaat worden door de kinderen van de basisschool. Kinderstemmen maken de mens vrolijk dus die horen we graag. Wel zouden wij er op willen wijzen dat de school de kinderen duidelijk maakt dat er auto’s van en naar onze erven kunnen rijden. Uiteraard hebben deze voorrang op de kinderen dus is het goed, ter voorkoming van ongelukken, hen dit duidelijk te maken. Voor de overige voetgangers kan er een voetpad aan de overkant van de straat gemaakt worden. Wij zitten niet te wachten op al of niet tot een bepaalde bevolkingsgroep behorende, opgeschoten jongeren die, als ze zouden willen, zo in onze tuinen kunnen kijken.

 

Ten tweede vragen wij ons af of het naastgelegen fietspad ook niet naar de overkant van de straat kan worden verplaatst. Als wij onze auto’s op ons eigen erf willen parkeren moeten wij dit fietspad kruisen. Omdat er tegenwoordig veel oude mensen met een elektrische fiets rijden, hun snelheid onverantwoord hoog is en hun reactiesnelheid bedenkelijk laag, geeft dit levensgevaarlijke situaties. Dit willen wij natuurlijk niet dus de oplossing om het fietspad naar de overkant te verplaatsen is de meest logische stap. Voor de bewoners aan de overkant is het zelfs een voordeel. Zij kunnen vanuit hun verblijf wat hen aangeboden is via de sociale woningbouw direct van het fietspad gebruik maken. Dat komt mooi uit want dat soort mensen maakt vaak gebruik van de fiets.

 

Ten derde vragen wij ons af of de eigenaren van de verschillende honden, waaronder overigens veel zwarte labradors, zwarte newfoundlanders en zwarte bouviers, niet verplicht kan worden op hun weg naar de hondenuitlaatplek bij de dijk, een andere route te nemen. Ze vormen, zeker als ze het voetpad aan de overkant van de straat gaan nemen, niet direct een gevaar maar een eventuele koper van één onzer huizen zal de aanwezigheid van deze hondenbezitters zeker als een minpunt zien.

 

Ten vierde zouden wij graag zien dat de rijbaan breder gemaakt wordt. Dit biedt een aantal voordelen. Het doorgaande verkeer zal sneller door de straat kunnen rijden wat de overlast dus beperkt. De draai die wij moeten maken om met onze auto’s op ons eigen erf te kunnen komen wordt groter zodat ook daar de overlast voor achteropkomend verkeer verminderd wordt. Wij stellen voor het verbreden niet ten koste te laten gaan van de aanwezige groenstrook. Met het smaller maken van het nieuw aan te leggen voet- en fietspad komt u al een heel eind.

 

Tot slot wijzen wij u er op dat de groenstrook wel een bonte verzameling is geworden van verschillende uitheemse plantensoorten. Kunt u daar niet de gewone witte klaver (Trifolium Repens) of de witte honingklaver (Melilotus Albus) planten? Wij wonen in Nederland en de gewone Hollandse plantensoorten hebben het al moeilijk genoeg.

 

Wij zijn altijd bereid om deze brief persoonlijk toe te lichten. Wij rekenen op uw bereidwilligheid om onze problemen op te lossen. Per slot van rekening zijn tevreden bewoners en een waardevast huizenbestand goed voor onze hele gemeente.

 

Met de meeste hoogachting,

Namens de bewoners van de Koninginnelaan,

Drs. Hans Hollander.

 

©peter gortworst / juli 2016

 

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in korte verhalen en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s