De zwangere man -8-

Eén van de komende dagen verwacht ik een telefoontje. Nee, niet van een verzekeringsmannetje of een dame van een telefoonaanbieder met een niet te versmaden aanbod wat uiteindelijk veel geld kost maar van een trouwe fan die zich zorgen maakt. ‘Hey Peter! Wat is het stil bij jou. Waar blijft je boek?’, zal ze vragen. Ik begrijp de vraag. Het is inderdaad stil maar ik kan haar gerust stellen: het boek is klaar. Alle suggesties, verbeteringen en fouten zijn verwerkt en nu kan ik met een gerust hart zeggen: Klaar.
Nu is dat niet helemaal waar. Elke keer dat ik stukken tekst herlees ontdek ik woorden of zinnen die eigenlijk anders moeten zijn. Voor mij geen onbekend verschijnsel. Bij het schrijven en herlezen van mijn verhaaltjes op dit blog gaat het net zo. Misschien moet ik mij er maar bij neerleggen dat iets als een boek of verhaaltje nooit ‘af’ zal zijn.

En zo ben ik in de volgende fase gestapt. Drukken en uitgeven. Ik dacht een bedrijf gevonden te hebben maar bij navraag op FB bleek het allemaal niet zo eenvoudig. Elke drukker wil wel voor je werken. Dat is het probleem niet. De vraag is tegen welke prijs ze dat doen? En wat bieden ze dan voor die prijs? En wat zijn dan jouw opbrengsten? En hoeveel boeken moet je verkopen om toch minstens uit de kosten te komen? En waar is mijn boek dan te koop? En en en…. Zo veel vragen, zoveel mogelijkheden, zoveel onzekerheden. Dan komen er nog vragen waar ik nog niet eens over nagedacht heb. Welk genre is het? Hoeveel denk je er van te verkopen? Genre? Geen idee. Iets tussen een roman en een thriller in. Hoeveel? Ook geen idee. Misschien 50? Of 100? 1000?

Ik kreeg onverwacht hulp van Anika Redhed. Mocht je ooit een goed reisboek zoeken dan moet je bij haar zijn. https://www.anikaredhed.com/
Dank zij haar waardevolle en onbaatzuchtige hulp kan ik verder.

Ik hoop dat mijn boek in september helemaal klaar is voor de verkoop. De zomermaanden lijken mij geen goede periode om een boek te lanceren. Bijkomend voordeel is dat er voor mij nog wat tijd is om de zaken goed op een rijtje te krijgen. Dus lieve lezers, ga gerust op vakantie. Ik ben nog wel even bezig.

Iets heel anders. Zoals jullie misschien weten ben ik ook taalcoach in Emmen. Mijn studente is een Syrische vrouw. Ze kan al goed Nederlands en schrijft alsof ze het al jaren gedaan heeft. Eén van de problemen is de woordvolgorde in de zinnen. Om dat te verbeteren geef ik haar in stukjes geknipte zinnen. Zo was er een zin: Door de storm waaien de pannen van het dak. Wat zij te zien krijgt is waaien pannen storm dak door.  Ze zit er een tijdje naar te kijken en zegt vervolgens dat ze het niet weet. Wat heeft koken met storm of dak te maken? Leve Google afbeeldingen want in de hele omtrek was er geen pannendak te vinden.

Tja, een mens maakt wat mee.

© peter gortworst / juli 2021

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in De zwangere man en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op De zwangere man -8-

  1. Het is zo september. Ik ben echt heel benieuwd.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s